×

Зони на ЈП „Градски паркинг - Скопје“

Во табелата се презентирани паркиралиштата каде можете да паркирате со Вашиот мобилен телефон:

Зона

Зонско место

A0
А0 – средно Водно
А01 – ул.„ВМРО“
А02 – кај Македонско село
А05 – ул.„Орце Николов“ во Мал ринг
А06 – ул.„Максим Горки“
A
А3 – на ул.„Даме Груев“ кај Полициската станица Беко
А4 – на ул.„Даме Груев“ позади Собрание на РМ
А8 – ул.„11 Март“
В
В2 – позади Хотел „Бристол“
В3 – наспроти ТЦ. Рамстор
В6 – на ул. „Вељко Влаховиќ“
В7 – на ул. „Казанџиска“
В10 – кај Водовод
C
C8 - ул. „Коста Шахов“
C9 - ул. „Дебарца“, ул. „Никола Тримпаре“
C11 - ул.„Орце Николов“ (во Дебар маало)
C12 - ул. „Антонио Грубишиќ“
C14 - ул. „Дебарца“
C15 - ул. „Ѓуро Гаковиќ“
C16 - ул. „Наум Наумовски Борче“
C17 - ул. „Ленинова“(во Дебар маало)
C19 - ул. „29 Ноември“
C33 - кај Транспортен центар
C35 - ул. „Стале Попов“
C45 - ул. „Кеј Димитар Влахов“
C46 - ул. „Кеј Димитар Влахов“
C80 - Зоолошка градина
C81 - Собрание на Град Скопје
D
D1 - позади Хотел Русија
D2 - кај Три Бисери
D3 - позади ТЦ Бисер, Аеродром
D4 - до Веро во Аеродром
D5 - ул. „Владимир Комаров“, Аеродром
D6 - ул. „Владимир Комаров“, Аеродром
D7 - кај зелените згради, Аеродром
D8 - ул. „Бојмија“, Аеродром
D9 - Позади Тобако 2, Аеродром
D40 - Болница "8-ми септември"
D62 - Тениски клуб "АБЦ"
Цени на паркирање

Цените за паркирање се дефинирани од страна на ЈП Градски Паркинг - Скопје. Имајќи ги во предвид 5-те паркинг- зони во моментот во Скопје, дефинирани се следните тарифи:

Зона
А0
А
В
С
D
Цена (денари/час)
75 / 50
40
30
25
25
Временско ограничување
нема
2 часа
4 часа
нема
нема
Месечна дозвола за еден паркинг
/
4000
3000
2000
1000
Месечна дозвола за една зона
/
4500
4000
2500
1500
Месечна дозвола за резервирано паркинг место
/
12000
8000
6000
4000
Годишна дозвола за еден паркинг
/
40000
30000
20000
10000
Годишна дозвола за една зона
/
45000
35000
22000
12000
Месечна дозвола за вработени
500
Месечна дозвола за A, B, C и D
7000
Годишна дозвола за сите зони A, B, C и D
60000
Станарска дозвола за прво/второ возило
/
0/300
0/300
0/300
/
Доплатна карта за непрописно паркирање
990
Сите цени се во денари со вклучен ДДВ

НАПОМЕНА! Согласно Одлука на Град Скопје, во денови на високо аерозагадување цената за еден час паркирање е двојно повисока.

Времетраење на наплата на паркирање:
Центар: од 01.06 до 30.09: Пон. - сабота: 07:00 – 23:00 часот
од 01.10 до 31.05: Пон. - пет: 07:00 – 21:00 часот, Сабота: 07:00 - 14:00 часот
Недела и државни празници: бесплатно

Аеродром: Пон. - сабота: 07:00 – 23:00 часот
Недела и државни празници: бесплатно

Водно: Сабота, недела и државни празници: 09:00 – 16:00 часот


Греб-картичките можат да се набават во околните трафики на паркиралиштата.


Станарските и месечните дозволи можат да се набават во просториите на ЈП Градски Паркинг.


Регистрирани корисници - со регистрација на нашата веб страна, креирате профил како приватен или деловен корисник.


ДОПЛАТНА КАРТА се издава во случај на надминување на временското ограничување во зоната, немате дозвола за таа зона или истечена дозвола.


ВАЖНО ! Ве молиме внимателно разгледајте ги знаците во зоната за паркирање – тие ја покажуваат шифрата на зоната којшто треба да ја користите, како и цената за паркирање. Употребата на погрешна шифра може да доведе до плаќање на пенали. Бројот 144144 моментално е достапен за корисниците на мобилните мрежи на Македонски Телеком и А1.


Информации за контакт

ЈП Градски Паркинг Скопје

Телефон за поддршка: +389 2 321 5566

Испрати барање за поддршка преку е-маил
www.gradskiparking.com.mk